27 februarie 2009

Despre Stafii - II

......

Frica de dragostea pierduta
Provine din obiceiul poligam al omului de a fura tovarasa de viata a seamanului sau si din obiceiul de a profita oricand are ocazia.Aceasta este cea mai dureroasa dintre frici.Aceasta frica dateaza din epoca de piatra cand barbatii furau femei cu brutalitate.Acest lucru se intampla si acum doar tehnica s-a schimbat,promit haine frumoase,masini lux si alte momeli eficiente.
Simptome care demonstreaza frica de a nu va pierde dragostea :
Gelozia.obiceiul de a suspecta persoana iubita fara vreun motiv intemeiat;obiceiul de a acuza sotia,sotul de infidelitate fara motiv;suspiciune asupra tuturor.
Gasirea nodului in papura.
Jocurile de noroc.obiceiul profitarii de ocazii intamplatoare pentru a oferi bani celor iubiti;obiceiul de a cheltui mai mult decat isi permite;acumularea de datorii pentru a oferi daruri.
Frica de batranete
Apare din : 1.gandul ca batranetea poate aduce saracie; 2.din invatamintele false ale trecutului asociate cu "focul iadului" si altele menite sa faca din om un sclav al fricii.
Mai apare si neincrederea sa in semeni,care pot sa ii fure bunurile;posibilitatea imbolnavirii.Erotismul,alta cauza,nimeni nu se bucura cand atractia sexuala se diminueaza :).Adapostul saracilor e o imagine cumplita,pierderea independentei fizice si financiare.
Simptome care demonstreaza frica de batranete :
Incetinirea prematura.tendinta de a o lasa mai moale pe la 40 de ani ( varsta maturitatii mentale ) dezvoltand un complex de inferioritate datorat varstei.
Scuza de a fi batran.obiceiul de a se scuza datorita varstei inaintate.
Uciderea initiativei.initiativa,imaginatie,increderea in sine se pierd.
Frica de moarte
Pentru unii e cea mai cruda frica.Pot fi provocate de fanatismul religios.Asa numiti "pagani" le e mai putin frica de moarte.Totusi,azi exsita acces la multe informatii,fata de evul mediu,care pot scapa oamenii de frica mortii ( biologie,astronomie,fizica cuantica,geologie etc.)
Lumea se compune din energie si materie.Nici una nici alta nu pot fi create sau distruse,ambele se pot transforma.Viata este energie,astfel ca viata nu poate fi distrusa.Ca si alta forma de energie,ea poate traversa diferite procese de tranzitie,sau modificare,dar nu poate fi distrusa.Moartea e pura tranzitie.
Simptome care demonstreaza frica de moarte :
Gandul la moarte.este mai des intalnit la batranete,dar si tinerii se gandesc la moarte.Se datoreaza lipsei scopului,incapacitatea de a gasi o ocupatie potrivita.Un om ocupat nu se gandeste la moarte.
Asocierea cu frica de saracie.saracirea celor iubiti prin moartea noastra.
Asocierea cu boala sau lipsa de echilibru.boala fizica poate duce la depresie psihica.Dezamagirea in iubire,fanatismul religios,nebunia sunt alte cauze.

25 februarie 2009

Promo! intre stafii.

Un moment de relaxare inainte de "stafii p.II".
Asadar..pe tip l-am vazut LIVE spre "bulanu" meu,exact aceeasi coregrafie.Doar atat ca live e bestial,some feeling. Am luat-o razna si nu eram chiar singur,mai erau vreo 2000 de insi in sala cu mine goin' crazy :).Unde? Arena Phoenix,Debrecen de Valetine's day.
So take a look.

22 februarie 2009

Sa vorbim despre stafii - I

Pentru a aplica cu succes filozofia de viata pe care ti-ai propus-o ( material,financiar,spiritual ) primul pas este sa intelegi si sa inlaturi cei trei dusmani din mintea ta - nehotararea,indoiala si frica.Acest trio mereu umbla in haita sunt de nedespartit,cand e descoperit unul, pe acolo pe undeva e si celalalt.Nehotararea e samanta fricii,nehotararea ia forma indoielii,cele doua se combina si rezulta frica!.Sunt extrem de periculosi,ei cresc si se inmultesc fara sa li se remarce prezenta.Nu fi superficial,gandeste-te mai adanc.De multe ori ei raman ascunsi in subconstient unde e mai greu de localizat si de eliminat.
Frica este doar o stare de spirit.Cele mai des intalnite forme ( 6 la numar ) de exprimare,care atinge orice om sub o forma sau alta la un momentdat,sunt : Saracia,Critica,Boala,Dragoste pierduta,Batranetea,Moartea.
Frica de saracie e suficienta pentru a distruge sansele de implinire pe orice plan.Frica paralizeaza ratiunea,increderea de sine,omoara imaginatia si entuziasmul,incurajeaza amanarea,cheama esecul sub orice forma,ucide dragostea.Frica de saracie e cea mai distrugatoare dintre cele 6 frici,cel mai dificil de stapanit si a aparut din tendinta omului de a ravni la bogatia aproapelui sau.
Simptome care demonstreaza frica de saracie :
1.Indiferenta.exprimata prin lipsa de ambitie,acceptarea oricarei compensatii pe care o poate oferi viata fara a protesta,apatie mentala si fizica,lipsa initiativei.
2.Nehotararea obiceiul de a permite altora sa gandeasca in locul nostru.
3.Indoiala.exprimata prin alibiuri si scuze menite sa ascunda propriile esecuri.
4.Ingrijorarea.exprimata prin gasirea defectelor celorlalti,tendinta de a cheltui dincolo de capacitatile propri.
5.Precautia exagerata.obiceiul de a cauta latura negativa a oricarei imprejurari ,gandind si vorbind despre un posibil esec.
6.Amanareaobiceiul de a amana pe maine ceea ce ar fi trebuit facut anul trecut.disponibilitatea la compromis si nu la lupta inversunata.
Frica de critica Este frica care ii impinge pe oameni nu numai sa le ia semenilor sai bunurile ci sa isi justifice faptele criticand caracterul seamanului sau.Se stie,hotul in critica pe hot.Producatorii de haine inteleg foarte bine aceasta frica.Cu fiecare sezon se schimba stilul produselor lor.Cine hotareste stilul? Clar ca nu consumatorul,ci producatorul.De ce? Banii.Teama de critica rapeste increderea de sine aduce prejudecati.Avem parte de critica de multe ori de la parinti,rude,sefi.
Simptome care demonstreaza frica de critica :
1.Constiinta de sine.exprimata prin nervozitate,timiditate in conversatie,priviri piezise.
2.Lipsa de echilibru.exprimata prin nervozitate in prezenta altora,pozitia corpului.
3.O personalitate slaba.lipsa de fermitate a deciziilor,lipsa farmecului personal,obiceiul de a ocoli problemele.
4.Complexul de inferioritate.folosirea cuvintelor pompoase pt a-i impresiona pe ceilalti,imitarea altora in vestimentatie,vorbire si comportament.
5.Extravaganta.obiceiul de a fi "in pas cu moda"
6.Lipsa initiativei.lipsa de incredere in propriile idei,ezitare in comportament si vorbire.
7.Lipsa ambitiei.apatia mentala si fizica,lispa unei afirmari clare,eroarea de a fi prea usor influentabil,acceptarea infrangerii fara proteste,suspiciunea fara rost contra altor persoane.

.....

20 februarie 2009

Schimbarea la fata!


Asadar imi schimb si eu casa,se apropie primavara,e soare afara cu toate ca e frig...astfel ca se cere o schimbare.Deocamdata under construction.
Sper sa va placa!

11 februarie 2009

There is


..no HELL.Sa fim intelesi.Iadul nu exista.Pur si simplu nu exista un asemenea loc.Astfel ca..nu este un asemenea loc in care tu sa ajungi.Acuma..poti tu CREA un "iad" personal pentru tine insuti daca alegi,sau daca crezi ca asta "meriti"? DA.Asadar poti sa te trimiti in "iad" si "iadul" va arata exact asa cum iti imaginezi si exact asa precum simti ca trebuie sa fie.Dar nu vei sta acolo nici un moment in plus decat decizi tu sa stai.
Cine ar alege sa stea acolo oricum?
Ai fi surprins.Multi dintre oameni traiesc dupa un sistem de credinte care spune ca sunt pacatosi si trebuie pedepsiti pentru "ofensa" lor,astfel ca ei vor sta literalmente in iluzia "iadului",crezand ca asta este ceea ce marita,asta este ceea ce li sa dat,asta este ce trebuie sa faca.Nu va conta, oricum, pentru ca nu vor suferi deloc.Ei se vor observa pur si simplu cu detasare distanta si vor vedea ce se petrece - precum un material video cu instructiuni.

5 februarie 2009

Si daca tot suntem la...


No Smoking,postez si eu una mica,scurta si foarte elocventa,inspirat de postarea lui FYM.
Normal ca nu am sa scriu poezii si teorii doar un scurt pasaj,de unde altundeva daca nu din Conversatii cu Dumnezeu vol I.

" Şi totuşi voi sunteţi cu toţii leproşi mentali. Mintea voastră este mâncată de gânduri negative. Câteva dintre ele vă sunt impuse. Multe le faceţi chiar voi înşivă, le imploraţi şi apoi le găzduiţi şi le purtaţi de grijă, ore, zile, săptămâni, luni - ba chiar şi ani.
... şi vă întrebaţi de ce sunteţi bolnavi.
Puteţi „să vă rezolvaţi câteva dintre problemele de sănătate” după cum ai spus tu, rezolvându-vă problemele de gândire. Da, puteţi vindeca unele dintre stările pe care le-aţi căpătat (vi le-aţi dat), tot aşa cum puteţi opri din dezvoltare noi probleme majore. Şi toate acestea le puteţi face, schimbându-vă modul de gândire.
De asemenea - şi nu-mi vine să vă sugerez aceasta pentru că sună atât de profan în gura lui Dumnezeu dar - pentru numele lui Dumnezeu! - îngrijiţi-vă mai bine.
Nu aveţi nici un pic de grijă de trupul vostru, îi daţi foarte puţină atenţie, până ce suspectaţi că ceva nu este în regulă cu el. Nu faceţi practic nimic pentru o întreţinere preventivă. Aveţi mai multă grijă de maşina voastră decât de trupul vostru - ca să nu zic mai mult.
Nu numai că nu reuşiţi să preveniţi căderile de sănătate prin consulturi regulate, analize o dată pe an şi folosirea terapiilor şi medicamentelor care vi s-au dat (de ce mai mergeţi la doctor să cereţi ajutor, dacă apoi nu folosiţi remediile pe care vi le sugerează? La asta puteţi să-Mi răspundeţi?) - în plus, în răstimpul dintre aceste consulturi vă maltrataţi groaznic trupul, după care nu faceţi nimic!
Nu faceţi nici un fel de sport, trupul devine fleşcăit şi, încă şi mai rău, slab, din cauză că nu-l folosiţi.
Nu îl hrăniţi cum trebuie, slăbindu-l, astfel, şi mai tare. Apoi îl umpleţi de toxine şi otrăvuri şi de cele mai absurde substanţe pe post de hrană. Şi totuşi, această minunată maşinărie încă funcţionează; ea încă pufăie înainte, împingând cu curaj, făcând faţă acestui atac sălbatic.
Este oribil. Sunt oribile condiţiile în care vă obligaţi trupul să supravieţuiască. Dar nu faceţi nimic sau aproape nimic în această privinţă.
Veţi citi toate acestea, veţi da din cap aprobând plini de regrete şi veţi continua să-l maltrataţi. Şi ştii de ce?

Mi-e teamă să întreb.

Pentru că nu aveţi voinţa de a trăi.

Este o acuzaţie foarte dură.

N-am avut intenţia să fie dură şi nici nu trebuia să fie o acuzaţie.
„Dur” este un termen relativ; un mod de-al tău de a judeca cuvintele. „Acuzaţie” implică vinovăţie şi „vinovăţia” implică acţiune greşită. Aici nu e vorba de acţiune greşită şi nici de vinovăţie sau acuzaţie.
Am rostit doar un adevăr. Ca toate adevărurile, are calitatea de a te trezi. Unora nu le place să fie treziţi. Majoritatea nu doresc acest lucru, ci ar vrea mai degrabă să fie lăsaţi să doarmă.
Lumea este în starea în care e, din cauză că este plină de somnambuli.
În ceea ce priveşte afirmaţia Mea, ce ţi se pare neadevărat în ea? Tu nu ai voinţa de a trăi. Cel puţin nu ai avut-o până acum.
Dacă-mi spui că „te-ai convertit instantaneu”, îmi voi schimba prezicerea în legătură cu ce vei face acum. Recunosc că prezicerea Mea se bazează pe experienţa trecută. Scopul ei a fost să te trezească. Uneori, când o persoană doarme foarte adânc, trebuie s-o scuturi un pic.
Am văzut că, în trecut, ai avut foarte puţină voinţă de a trăi.
Acum poţi să negi aceasta, dar, în cazul de faţă, acţiunile tale spun mai mult decât vorbele.
Dacă ai aprins vreodată o ţigară în viaţa ta - ca să nu mai zic dacă ai fumat un pachet pe zi timp de douăzeci de ani, ceea ce ai şi făcut - ai foarte puţină voinţă de a trăi. Nu-ţi pasă ce faci cu corpul tău.

3 februarie 2009

Un mic drog

Rudyard Kipling - Daca

De poti fi calm cand toti se pierd cu firea
In jurul tau si spun ca-i vina ta;
de crezi in tine chiar cand omenirea
nu crede, dar s-o crezi ar vrea ;
daca de asteptare nu ostenesti nicicand
Nici de minciuna goala nu-ti clatini gandul drept ;
daca privit cu ura, nu te razbuni urand
si totusi nu-ti pui masca de sfant sau de-ntelept;

Daca astepti , dar nu cu sufletul la gura
si nu dezminti minciuni mintind , ci drept;
de nu raspunzi la ura tot cu ura
dar nici prea bun sa pari si nici prea intelept;
sau cand hulit de oameni , tu nu cu razbunare
sa vrei a le raspunde , dar nici cu rugaminti;

De poti visa, dar nu-ti faci visul astru;
de poti gandi, dar nu-ti faci gandul tel;
de poti sa nu cazi prada disperarii ,
succesul si dezastrul privindu-le la fel;
de rabzi s-auzi cuvantul candva rostit de tine
rastalmacit de oameni, murdar si prefacut;
de rabzi vazandu-ti idealul distrus si din nimic
sa-l recladesti cu ardoarea fierbinte din trecut;

De poti risca pe-o carte intreaga ta avere
si tot ce-ai strans o viata sa pierzi intr-un minut,
si-atunci fara a scoate o vorba de durere
sa-ncepi agoniseala cu calm de la-nceput;
de poti ramane tu in marea gloata
cu regi, tot tu, dar nu strain de ea;
dusman, om drag, rani sa nu te poata
de toti sa-ti pese, dar de nimeni prea;

De poti prin clipa cea neiertatoare
sa treci si s-o intreci gonind mereu
daca ajungi sa umpli minutul trecator
cu saizeci de clipe de vesnicii mereu,
vei fi pe-ntreg Pamantul deplin stapanitor
si mai presus de toate, un OM, copilul meu.